Σε ποιους απευθύνεται το Coaching

Το coaching απευθύνεται σε όλους τους φυσιολογικούς, υγιείς ανθρώπους που αναζητούν βοήθεια και υποστήριξη από ειδικό για να κινητοποιηθούν, να βρουν λύσεις σ΄ αυτά που τους απασχολούν και να προχωρήσουν με θάρρος και αισιοδοξία.

Σχετίζεται με γνώση εαυτού, ζητήματα προσωπικής , οικογενειακής, κοινωνικής ζωής και εργασιακού χώρου.

Δεν είναι πάντα εφικτό να πετύχει κάποιος την επιθυμητή κατάσταση που ονειρεύεται και επιδιώκει. Είτε γιατί αντιμετωπίζει προβλήματα, εμπόδια, δυσκολίες. Είτε γιατί αντιμετωπίζει προκλήσεις που ενδεχομένως τον «μπλοκάρουν», τον απειλούν ή/και τον ακινητοποιούν. Δεν γνωρίζει τους τρόπους για να καταφέρει να τα ανατρέψει, νιώθει αδύναμος, ανήμπορος.

Προβλήματα και αναζητήσεις που προκαλούν ανησυχία, αγωνία, θυμό, φόβο, έντονο στρες, αμφιβολία σε συγκεκριμένες, μικρές ή μεγαλύτερες χρονικές περιόδους.

«Τι θέλω να πετύχω; πώς θα τα καταφέρω; πότε θα νιώσω καλύτερα; γιατί μου συμβαίνει;»

Κάθε πρόβλημα είναι μια κατάσταση η οποία χρήζει αντιμετώπισης και απαιτεί λύση. Η λύση της δεν είναι πάντα γνωστή, ούτε προφανής. Και η μη εύρεση λύσης δυσκολεύει την έκβαση ενός επιθυμητού στόχου ή αποτελέσματος.

Ένας φαύλος κύκλος που μπορούμε να διαχειριστούμε και να «σπάσουμε» με συνεδρίες coaching.

Ο coach δίνει την ευκαιρία στον συμβουλευόμενο του να εξερευνήσει, να ανακαλύψει και να αποσαφηνίσει τους τρόπους που θα του παράσχουν μια ζωή πιο ικανοποιητική και δημιουργική.